Trudności z odpalaniem i brak mocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArtSzum79
    Classic
    • 2016
    • 1

Witam jak w temacie w rozsądnej cenie
    Octavia Kombi 1.6
  • Specter
    Classic
    • 2013
    • 2

Witam,

Od jakiegoś czasu w mojej Skodzie Octavii 1 1.9 101PS 2007 pojawiła się dziwna usterka. Przy odpalaniu autka na zimnym silniku zupełnie nic się nie dzieje, odpala od. tzw. "strzała". Sytuacja zmienia się gdy silnik jest nagrzany, lub dopiero zacznie łapać temp. Pojawia się wówczas problem przy rozruchu (zdecydowanie dłużej trzeba kręcić żeby zaskoczył). Po przejechaniu kilkuset metrów auto zupełnie umiera. Obroty spadają tak, że auto praktycznie gaśnie i zupełnie nie reaguje na gaz. Tak dzieje się z 30-40 sec. Po upływie tego czasu Skoda dostaje drugie życie i zaczyna być bardzo dynamiczna. Rzecz dzieje się tylko raz. Do momentu kiedy nie zgaszę silnika i chcę go uruchomić ponownie. Wtedy problem wraca. Byłem na diagnostyce komp. zupełnie nic nie wyszło. Jeśli ktoś z Was miał podobną przypadłość proszę o pomoc!

Z góry dziękuję!

Komentarz

• rOBERTO795
      RS
      • 2009
      • 3465
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zmień opis auta.

Trzeba wykonać logi statyczne i dynamiczne-jeśli wszystko okaże sie oki to tylko korekta mapy. jaki auto ma przebieg?
      OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )

DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138

Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.

Komentarz

• Specter
        Classic
        • 2013
        • 2

Nie wiem jakie oznaczenie ma silnik 1.9 TDi 101PS w Octavii Tour. A jeśli chodzi o przebieg to ponad 300tyś km.

Komentarz

Pracuję...